Podoravni tuševi postali su simbol modernog kupatila. Odlikuju se odličnom pristupačnošću, elegantnim dizajnom i pogodni su za uštedu prostora. Pored svog modernog izgleda, ugradnjom podoravnog tuša obezbedićete sebi sigurnost prilikom svakog tuširanja ali i lakoću prilikom njihovog održavanja.

 

 

Osigurajte bezbednost za sve članove porodice

 

Svaki naš dan počinjemo i završavamo upravo u kupatilu. Tuširanje je jedan od najboljih načina da se razbudite ujutru kao i metod pomoću kojeg ćete se opustiti na kraju dana. Međutim, sa godinama odlazak pod tuš može sve više predstavljati svakodnevni izazov, a sa smanjenom mobilnošću tuširanje (pogotovo kada govorimo o starijim osobama) se sve više doživljava kao izvor stresa. Bilo da koristite tuš kabinu ili kadu ukoliko vam je pokretljivost smanjena susrešćete se sa nizom prepreka kako biste se uopšte istuširali.

Sigurno ste već čuli da kupatilo može biti najopasnije mesto u kući jer se upravo najveći broj nezgoda i povreda dešava na ovom mestu. Na sreću postoje mnoga rešenja pomoću kojih ćete izbeći da postanete deo ove statistike. A jedno takvo rešenje jesu i moderni podoravni tuševi. Ukoliko vašu porodicu čine starije osobe ili osobe sa ograničenom pokretljivošću onda je ovo svakako idealno rešenje jer su ovi tuševi osmišljeni i da zadovolje njihove potrebe. I dok klasične kade zahtevaju da u njih zakoračite i iz njih iskoračite, podoravni tuševi su pogodni jer kod njih ovih prepreka nema bez obzira da li želite da stojite ili sedite prilikom tuširanja. Staklena vrata eliminisaće barijere prilikom ulaska pod tuš a kroz kupatilo se možete kretati potpuno neometano.

 

 

Luksuzni doživljaj tuširanja

 

Podoravni tuševi predstavljaju alternativu klasičnim tuš kadama ili tuš kabinama. Zahvaljujući njima možete uštedeti na prostoru ali ukoliko ste u mogućnosti, priuštiti sebi i ogroman prostor za luksuzni doživljaj tuširanja.

Danas su podoravni tuševi postali sinonim za moderna kupatila savremenog izgleda. Želite svetla kupatila sa velikim izborom stilova dizajna? Podoravni tuševi su upravo ono što vam treba. Jer ukoliko ste u procesu izgradnje ili potpunog preuređenja kupatila ova vrsta tuševa je idealna kada je kreativnost u pitanju. Najčešče srećemo podoravne tuševe u vidu staklenog kućišta koje obezbeđuje veliku količinu svetlosti, a kako bi se postigao što bolji efekat i ukoliko za to imate mogućnosti razmislite i o ugradnji prozora u kućište tuša ili o tome da tuš ugradite upravo ispod krovnog prozora. Ukoliko su ne samo vrata nego i ostali zidovi od stakla omogućićete svetlosti da se filtrira i da kupatilo ima “vazdušast” izgled.

 

Za jedinstven izgled vašeg tuša, takođe, možete iskoristiti zadnji zid – na primer pločice u stilu kamena daće vašem kupatilu ugodan i topao osećaj, dok mermerni zid vašem kupatilu daje istinski savremen dizajn. Čak i ukoliko imate malo prostora u kupatilu, ne brinite – opredelite se za ugaoni podoravni tuš, i u što većoj meri koristite staklo za što je manje moguće napadan izgled. Pored toga, ukoliko koristite svetle boje za zidove i pod tuša kreiraćete kupatilo otvorenog i svetlog izgleda.

 

Pogodnosti podoravnih tuševa su višestruke. Pored izuzetne bezbednosti i modernog izgleda odlikuju se i izvanrednom funkcionalnoćšu. Vrlo su jednostavni za održavanje, lako se čiste jer ne poseduju dosta metalnih delova, a i imaju manje uglova gde se voda i nečistoća mogu sakupljati.