1.Odabir najniže cene

Ovo je najgora strategija koju biste mogli da primenite za kupovinu bilo kog proizvoda. Kada izberete tuš kanalicu po željenoj jeftinoj ceni to znači da ste verovatno propustiti neke važne elemente i da ćete platiti mnogo više kada krenete sa saniranjem štete. Dakle, kada birate tuš kanalicu potrudite se da birate kvalitet sa rešenom hidroizolacionom prirubnicom, i sifonom koji blokira neprijatne mirise iz kanalizacije. Pronađite proizvod koji ima rešenje za sve varijante kvalitetne odvodnje.

2.Odabir odgovarajućeg majstora

Izgradnja kupatila uključujući i instalaciju tuš kanalice, zahteva jednog ili više stručno obučenih lica, a to su vodoinstalater, hidroizolater i keramičar. Najbolje bi bilo kada biste izabrali firmu koja bi obavila kompletne radove u vašem kupatilu, jer biste na taj način svaku grešku koju bi eventualno bila napravljena prijavili firmi koja je zadužena za izradu vašeg kupatila, i na tako biste uštedeli vreme, a i novac.

3. Odabir kvalitetne hidroizolacije

Ovo je najteži deo posla, zato što vas saniranje kupatila može koštati dvostruko više nego izgradnja kupatila, ukoliko se hidroizolacija ne postavi sigurno i kvalitetno. Jedno od rešenja je da tražite dužu garanciju na postavljenu hidroizolaciju, i svakako izbegavajte da prođete jeftinije, jer procurivanje vode je jedan od problema broj 1, i tu nema mesta štednji.

4. Odabir tuš kanalice sa hidroizolacionom prirubnicom

Kvalitetan izbor tuš kanalice sa hidroizolacionom prirubnicom koja sigurno povezuje hidroizolaciju sa telom tuš kanalice produžiće vek trajanja vaše tuš kanalice, jer trajnost kanalice zavisi od veze slivnika i hidroizolacije. Sa tuš kanalicom koja poseduje hidroizolacionu prirubnicu povećaćete vek trajanja tuš kanalice, i bićete sigurni od potencijalnog procurivanja vode.

5. Brzina protoka tuš kanalice

Preporučuje se standardni protok od 0,5-0,8 l/s. Mnogi proizvođači tuš kanalica imaju različite protoke u skladu sa odgovarajućim modelima tuš kanalica. Treba biti oprezan i ne preterivati, informišite se iz vašeg okruženja, ili posavetujte se sa tehničkim licem koje će vas stručno uputiti koji protok je odgovarajuć za vaše kupatilo.