Kupatilo treba da bude funkcionalno i praktično, ali to je i mesto na kome možete da se opustite i naravno uživate. Bez obzira da li posedujete malo ili veliko kupatilo ono uvek mora da bude čisto. Ponekad, i pored toga što redovno održavate higijenu vašeg kupatila susrešćete se sa najčešćim problemom – neprijatnim mirisom.

Ko je glavni krivac za ovu neprijatnu pojavu? Uglavnom, radi se o slivniku. Svi slivnici koje posedujete u vašem domu (slivnik za kadu, tuš kabinu, lavabo, sudoperu, veš mašinu) imaju jedan zajednički element koji vam može prouzrokovati glavobolju, a to je sifon. Sifon je metalna, plastična ili elastična cev u obliku latiničnog slova S. U donjem režnju sifona širenje neprijatnih mirisa sprečava voda koja se tu zadržava.

 

Redovno provetravajte kupatilo

Najbolje rešenje kako bi se izbegli neprijatni mirisi u kupatilu jeste odgovarajuća ventilacija. Protok svežeg vazduha doprineće i svežini vašeg kupatila. Ukoliko posedujete ventilator u kupatilu najbolje je da ga uključite nakon svakog tuširanja, ili još bolje rešenje jeste da jednostavno otvorite prozor. Međutim, svi znamo da u praksi kupatila su često bez prozora ili ma kog drugog vida ventilacije.

 

Redovno čistite slivnik

Do neugodnog mirisa u kupatilu dolazi kada voda iz slivnika ne isparava dovoljno brzo ili kada instalacione cevi nisu dobro postavljene. Takođe, vremenom kosa, prljavština i ostaci sapuna mogu dovesti do začepljenja i u tom slučaju se preporučuje stalna dezinfekcija slivnika i svih odvodnih cevi. Postoje razna hemijska sredstva za otpušavanje cevi koje možete kupiti u većini radnji ali i pronaći u svom domaćinstvu (vinsko sirće, soda bikarbona…).

 

Obezbedite kvalitetan slivnik

Kada sva predhodna rešenja ne daju rezultate razmislite o zameni slivnika, jer kupovinom kvalitetnog možete se rešiti neprijatnih mirisa na duže staze. Najvažniji element svakog kupatila jeste upravo podni slivnik čija se uloga ogleda i u tome da ukoliko dođe do pucanja cevi i izliva vode on višak vode preusmerava u kanalizaciju i na taj način sprečava poplavu. Svaki slivnik u svom sifonu poseduje vodeni čep koji sprečava pojavu mirisa. Kada voda iz sifona ispari dolazi do neprijatnih mirisa iz kanalizacije. Ali i za to postoji dugoročno rešenje koje neće iziskivati vaš trud i redovno trošenje novca na razne hemikalije.

Mi vam ovom prilikom preporučujemo HL slivnike jer je svaki od njih opremljen suvim sifonom Primus. HL proizvodi prepoznatljivi su po svom kvalitetu i vrlo traženi na tržištu zbog svoje inovativne tehnologije. Ovi slivnici su najbolje rešenje kada je protok vode iz kupatila nepravilan usled čega dolazi do pojave kanalizacionih mirisa. Podni HL slivnici imaju sledeće pogodnosti:

Opremljeni su suvim sifonom, kapacitet odvodnih kanala može biti i dva litra vode u sekundi, a vidljivi deo slivnika ima vrlo atraktivan dizajn. Ukoliko se odlučite upravo za ove slivnike obezbedićete sebi pouzdanu i sigurnu blokadu mirisa, čak i kada voda u sifonu ispari. Jer ukoliko do toga dođe, zahvaljujući svojoj inovativnoj tehnologiji, gornji deo sifona pada i tako blokira izlazak neprijatnih mirisa.

 

Zato, kada redovno čistite kupatilo a i dalje osećate neprijatne mirise vreme je da ostavite jaka hemijska sredstva na stranu. Obratite se profesionalcu koji će vam preporučiti idealni slivnik za vaše kupatilo i time vas rešiti daljih neprijatnosti.