Ne mora svaka kanalizaciona vertikala da izađe preko krova! To se protivi onome što se uči na građevinskom fakultetu, ali uz HL900, sekundarna kanalizaciona vertikala se može zatvoriti sa HL900 i time onemogućiti da dođe do vakuuma u kanalizacionom sistemu, a sa druge strane da ne dođe do izbacivanja neprijatnih mirisa iz kanalizacije. Šta to znači u praksi? To znači da se kupatilo, ili neko drugo odvodno mesto, može udaljiti od vertikale koliko god je to potrebno bilo da je deset, dvadeset ili pedeset metara dokle god ono ima neophodan pad HL900 će pružiti potreban vazduh sistemu kako bi voda nesmetano oticala.

Svakako prva kanalizaciona vertikala najbliža glavnoj kanalizaciji bi trebala biti sprovedena preko krova zbog nadpritiska koji dolazi iz glavne kanalizacije. Šta to znači u praksi? Naš savet kao tumačenje standarda EN12380, u stambenu zgradu sa osam vertikala prvu i četvrtu vertikalu, je neophodno sprovesti preko krova, dok ostalih šest je moguće zatvoriti u tavanskom prostoru ili čak kupatilu na poslednjem spratu. Najčešće kod renoviranja objekta gde vertikale nisu postavljene onako kako bismo želeli onda HL900 ima svoju potpunu i opravdanu funkciju. Da biste videli proizvod i njegove karakteristike kliknite ovde.

Sa HL900, mogućnosti u renoviranju su veće jer kupatilo i odvodnu jedinicu možemo postaviti gde god želimo u prostoru, a da pritom odvodno mesto ne moramo stavljati blizu kanalizacione vertikale tako da ušteda pri ugradnji HL900 jeste u :

1. Mogućnostima u položaju odvodnog mesta u prostoru

2. Manje građevinskih radova kod probijanja krovne konstrukcije radi ventiliranja kanalizacionih vertikala

3. Manje cevi koje su potrebne da bi se izašlo preko krova.

Da li je bezbedno? HL900 se već dvadeset godina ugrađuje u najsavremenije objekte širom Evrope bez reklamacija o vracanju mirisa iz kanalizacije u prostor.

Jedino na šta treba obratiti pažnju jeste da se HL900, ugradi na vidljivo ili na fizički dostupno mesto zbog eventualnog čišćenja kontrole i revizije. Kao primer dobre prakse kod nas je hotel Holiday Inn, gde se kuhinja naknadno morala projektovati odnosno, kanalizaciona vertikala nije bila namenjena u tom delu hotela. Idealno rešenje je bilo u HL900, jer je izvođenje radova i postavljanje nove vertikale bilo preskupo i zahtevalo je vremena oko izrade projekta gde bi bilo dodatnih kašnjenja. HL 900 služi besprekorno na tom mestu gde se vertikala nije izvela preko krova niti na fasadu tako da se i vi možete osloniti na kvalitet izrade HL900, i sistema po kojem cevni dozračnik funkcioniše. Da biste se obezbedili sa tehničkim detaljima i standardima ugradnje, kliknite ovde za naš download centar, ili pogledajte i druge mogućnosti sa HL905, HL903, HL904, klikom ovde.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju,

Želimo Vam uspešan i kvalitetan rad!