HL je popularna skraćenica austrijske firme Hutterer & Lechner koja proizvodi sifone i odvode punih 60 godina. Uz inicijativu Hiposistem-a, HL dolazi u Srbiju i poboljšava rad instalatera, hidroizolatera, projektnih rešenja, ali i iskustvo krajnjeg korisnika.

Najkraće rečeno, ovo su 3 stavke zašto je HL najcenjeniji brend u oblasti odvodnih instalacija:

1. HL optimalno povezuje hidroizolaciju za slivnik. - Veza između hidroizolacije i slivnika je najosetljivija tačka, kako na ravnom krovu, tako i u kupatilu ili na terasi. Ako taj spoj nije fabrički rešen postoji nezanemariv procenat verovatnoće da će kroz jednu do dve godine doći do procurivanja vode između slivnika i hidroizolacije. Za vreme delovanja naše firme sa HL dolazili smo na desetine situacija kada se veća površina, plato ili ravni krov, ponovo nakon ugrađenih drugih proizvođača slivnika (ili "majstorskih" rešenja), renovira neposredno nakon završetka radova. Sami radovi usled greške oko instalacije odgovarajuće hidroizolacije i slivnika će koštati investitora ili krajnjeg korisnika i na desetine hiljade evra. Mi se uvek trudimo da ukažemo na taj detalj koji će dugoročno pomoći svima, jer, sa vodom, kao ni sa vatrom, nema šale. Baš zbog tih skupih sanacija i renoviranja, mi pružamo savete za uparivanje slivnika sa hidroizolacijom. Svaki upit je kod nas dobro došao. Kliknite ovde za upit.

2. Maksimalna adaptibilnost prilikom izvođenja. - Svaki HL-ov slivnik je prilagodljiv slojevima u kojim treba da se ugradi. Nekada se postavljao odvod, a nakon toga košuljica, ili ravnajući sloj bi trebali da "pogode" u milimetar kako će se slojevi završiti u odnosu na slivnik. Kod HL-a ne morate to da radite. HL ima fleksibilni nastavak koji je moguće kratiti i nakon završetka radova. Na taj način mogućnost greške instalatera je svedena na minimum.

3. Suvi sifoni - PRIMUS. - Danas postoje nekoliko varijanti blokiranja neprijatnih mirisa iz kanalizacije i bez vode u sifonu, ali samo je jedan PRIMUS patentirani sistem koji funkcioniše uz pomoć plovka. Zbog toga PRIMUS važi za najkvalitetniji zatvarač neprijatnih mirisa u sifonu. Druga rešenja funkcionišu uz pomoć klapne, gde se dešavaju povrati mirisa zbog zadržavanja prljavština i rada ventilatora u kupatilu. Za informacije koji slivnici imaju PRIMUS sifon, kliknite ovde.